ALT u krvi

Što ALT pokazuje u krvi?Alanin aminotransferaza ili skraćeno ALT je poseban endogeni enzim. Uključena je u transferaznu skupinu i podskupinu aminotransferaze. Sinteza ovog enzima je intracelularna.

Često postavljana pitanja (F.A.Q.)

koliko ml u štrcaljki koliko štrcaljki padaml? - jedna kap = 0,05 ml (farmaceutska mjera); koliko ml inzulinske štrcaljke? - inzulinske štrcaljke su 1 ml, 0,5 ml i 0,3 ml; koliko jedinica u štrcaljki.

Mikroalbumin u analizi urina

Normalno, zdravi bubrezi ne dopuštaju da prolaze mnoge komponente krvi ili plazme, ali ako dođe do patologija, njihov kapacitet filtriranja se smanjuje, a različiti neuobičajeni spojevi mogu se otkriti u urinu.

Gliklazid tablete 80 mg: upute za uporabu

strukturaopisIndikacije za uporabukontraindikacijePreosjetljivost, dijabetes melitus tipa 1 (uključujući juvenilni MODY tip), dijabetička ketoacidoza, dijabetička hiperosmolarna precoma i koma, teška zatajenje jetre i / ili bubrega, istovremena terapija mikonazolom, opsežne ozljede i opekline, hipo- i hipertiroidizam, trudnoća, trudnoća dojenje do 18 godina.

Sindrom apneja u snu (apneja za vrijeme spavanja)

Apneja u snu - epizode zastoja disanja koje se pojavljuju u snu. One su jedinstvene, što je normalno, ako njihova učestalost ne prelazi pet na sat. S nekoliko desetaka ili čak stotina zaustavljanja disanja po noći, oni govore o opstruktivnoj ili središnjoj apneji za vrijeme spavanja.

Salate s jeruzalemskom artičokom

Jajcana artičoka - 300 g
Kukuruz (konzerviran) - 100 g
Kuhane i narezane gljive - 200 g
svježi krastavac, izrezati na kockice
Jaje - 3 kom.
Majoneza - po želji
Sol, papar, sjeckani zeleni - na okus

Accu-Chek FlexLink

Accu-Chek Flex Link uređaj je inovativni sustav za kontrolu šećera u krvi. To je mekana kanila malog promjera, spojena na cijev od elastičnog materijala promjenljive duljine 30, 60, 80 i 110 cm, a izbor kanile od 8 ili 10 mm je najoptimalniji za infuzijski set.

Šećerna šećerna bolest Tip II

Šećerna šećerna bolest Tip IIOpis prezentacije za pojedinačne slajdove:Prema definiciji stručnjaka Svjetske zdravstvene organizacije: "Dijabetes je problem svih dobnih skupina i svih zemalja".

Što je ALT u krvi i kolika je stopa ovog pokazatelja

Enzim ALT ili alanin aminotransferaza ispunjavaju svoju svrhu unutar stanica. U perifernoj krvi sadrži malu količinu. Kada su stanice uništene kao posljedica oštećenja organa, ALT ulazi u krvotok, što predstavlja važan dijagnostički pokazatelj.

Dijeta 5a: jelovnik za tjedan dana, recepti i dijeta za svaki dan

Terapeutska dijeta 5a, čiji su recepti za svaki dan prilično jednostavni, obično se propisuje pacijentima s akutnim hepatitisom i kolestitisom u početnim stadijima, s angio-hopitisom i drugim bolestima bilijarnog trakta, s bolestima jetre u kombinaciji s upalnim bolestima želuca i crijeva ili s čirevima želuca.

Dijetetski stol broj 5a

Sadržaj članka:Ova terapijska dijeta propisana je pacijentima koji su u fazi pogoršanja bolesti jetre i bilijarnog trakta (hepatitis, kolecistitis), u kombinaciji s kolitisom i gastritisom, s cirozom jetre u fazi kompenzacije.